Facebook Instagram Youtube
Inspiracja

Szparagi zapiekane z kozim serem

Goat Farm świetnie smakuje z warzywami!
Wypróbuj pomysł na pyszne połączenie chrupiących szparagów
z naszym aromatycznym serem kozim Goat Farm w kawałku.

Składniki

  • – ser kozi Goat Farm w kawałku
  • – pęczek szparagów
  • -oliwa z oliwek
  • – papryka w płatkach
  • – sól morska

Sposób przygotowania

Szparagi myjemy, odcinamy około 5 cm końcówek i układamy na blasze do pieczenia.

Następnie polewamy je 50 ml oliwy z oliwek, posypujemy łyżeczką płatków papryki i oprószamy solą morską.

Tak przygotowane szparagi wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 minut.

Po wyjęciu odstawiamy na 10 minut, posypujemy startym kozim serem i podajemy.