Facebook Instagram Youtube
Inspiracja

Naleśnikowe szaleństwo z jedynym na rynku serem kozio-owczym

Szukasz inspiracji, jak urozmaicić ulubione przepisy? Przekonaj się, ile smaku kryje w sobie niepowtarzalne połączenie cudownie zielonych naleśników na bazie szpinaku i aksamitnego sera Goat Farm w plastrach.

Składniki

  • – opakowanie sera kozio-owczego Goat Farm w plastrach
  • – po 1 szklance: mleka i gazowanej wody
  • – 3 duże jajka
  • – 1,5 szklanki mąki pszennej
  • – 80 g świeżego szpinaku 'baby’
  • – 1 łyżka oleju rzepakowego lub roztopionego masła
  • – szczypta soli

Sposób przygotowania

Wlej mleko do blendera, dodaj świeży szpinak i miksuj całość do otrzymania gładkiego zielonego koloru.

Dodaj resztę składników i ponownie zblenduj do uzyskania gładkiego ciasta naleśnikowego.

Odstaw na 15 minut, a następnie usmaż na rozgrzanej patelni.

Na wystudzone naleśniki połóż ser Goat Farm i zawiń w smakowity rulon.

Gotowe!