Facebook Instagram Youtube
Inspiracja

Burger marchewkowy z kozim serem BIO

Zainspiruj się Goat Farm i zrób wegańskiego burgera z marchwi!

Składniki

  • – kilka plastrów sera koziego Goat Farm BIO
  • – 3 marchewki
  • – 2 jajka
  • – 70 g mąki pszennej
  • – łyżeczka płatków papryki
  • – sałata
  • – ogórek
  • – bułka do burgerów
  • – musztarda
  • – kapary

Sposób przygotowania

Na grubej tarce ścieramy 3 duże marchewki w misce, dodajemy do nich dwa jajka i 70 gram mąki pszennej. Następnie solimy i dodajemy łyżeczkę papryki w płatkach, mieszamy.

Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oliwy i nakładamy łyżką naszą marchewkową masę w formie grubych placków.
Smażymy z obu stron na złoto, po zdjęciu z patelni odsączamy je na ręczniku papierowym.

Przekrawamy bułkę do burgerów i smarujemy ją musztardą, następnie układamy na niej sałatę, kotlety marchewkowe, ser kozi Goat Farm Bio, plastry ogórka paprykę i posypujemy kaparami.

Smacznego!